Apple, salasanat ja tietoturva

Tietoevryn kolmatta kertaa tekemästä tietoturvabarometrista selviää, että 87% suomalaisista  pitää viranomaistahoa erittäin tai melko luotettavana henkilötietojen käsittelijänä, mutta yrityksiin henkilötietojen käsittelijöinä luottaa vain noin puolet kansasta.

Oikaistaan hiukan, jotta pääsemme itse asiaan. Samaisen tutkimuksen mukaan 62%:lla suomalaisista on jossain käyttämässään verkkopalvelussa yli kolme vuotta vanha salasana. Ja tunnustan, kuulun näihin 62 prosentiin, niinkuin varmaan sinäkin!

Applen laitteissa on salausominaisuuksia laitteistotasolla, käyttöjärjestelmissä, apeissa ja palveluissa. Näillä ominaisuuksilla suojataan käyttäjien tietoja ja mahdollistetaan esimerkiksi etätyhjennys, jos laite varastetaan tai se katoaa. Applen laitteissa on helppo käydä itse tarkistamassa turvallisuusasioita, kuten esimerkiksi salasanojen vahvuutta. Tämän lisäksi suojausta voi vahvistaa tai jopa parantaa pienillä muutoksilla.
Tässä pieni vinkki, kokeile ihmeessä! Napauta puhelimestasi Asetukset  > Salasanat > Suojaussuositukset ja laita sitten suojaussuositukset -ominaisuus päälle. Puhelin ilmoittaa sinulle, jos salasanasi ovat heikkoja, niitä on käytetty uudelleen tai ne ovat olleet osana tietovuotoa. Täällä myös näet heikot/vaarantuneet salasanat, ja voit muokata niitä helposti. Palvelu ohjaa sinut sivustolle, jossa voit vaihtaa salasanan joka tallentuu avainnipun alle. Suosittelemme myös ottamaan käyttöön iCloud-avainnipun. iCloud-avainnippu muistaa salasanat ja käyttäjätunnukset, jotta sinun ei tarvitse! Se täyttää automaattisesti tietosi, kuten Safarin ja appien käyttäjätunnukset ja salasanat, pääsyavaimet, luottokorttitiedot ja suojakoodit sekä Wi-Fi-salasanat kaikissa hyväksymissäsi laitteissa. Kun nämä ominaisuudet ovat päällä laiteesi voi ehdottaa sinulle vahvoja salasanoja joita sinun ei tarvitse muistaa. Tunnistautuminen tapahtuu helposti Face-ID:n, TouchID:n ja/tai Pääsykoodin avulla.

Kysy ihmeessä lisää Varimportin ammattitaitoiselta henkilökunnalta! Applen laitteiden lisäksi myymme laajasti palveluita niihin liittyen: koulutusta, konsultointia, huoltoa ja asennusta.

Helsinki: 020 7419 330 | helsinki@varimport.fi

Turku: 020 7419 340 | turku@varimport.fi