Maksupalveluntarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com 

Jos et syystä tai toisesta halua maksaa verkossa korteilla tai verkkopankilla, etkä ole laskutusasiakkaamme, voimme lähettää sinulle sähköpostilla ennakkolaskun. Maksun saatuamme toimitamme tuotteet postitse. Tuotteen voi myös ostaa noudettavaksi toimipisteistämme Turussa tai Helsingissä.

Yrityksille, jotka ovat laskutusasiakkaitamme, toimitamme tavarat ja laskutamme ne normaaliin tapaan. Verkkokaupassa palvelu jatkuu kellon ympäri vuoden kaikkina päivinä. Laskutusasiakkaiksi hyväksymme pääasiassa pitempiaikaisia luottokelpoisia yrityskumppaneita. Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella mikäli yrityksesi haluaa laskutusasiakkaaksi.

Varmistamme verkkokaupassa tehdyn tilauksen aitouden ja oikeellisuuden sähköpostitse tai puhelimitse, mikäli katsomme sen tarpeelliseksi. Verkkopankkien kautta varmennetuissa tilauksissa tarkistuksen suorittaa pankkien oma järjestelmä. Verkkopalvelustamme on siis turvallista ostaa eikä vierailusta palvelussamme jää tietoja roikkumaan epämääräisille palvelimille. Emme koskaan luovuta tietojasi ulkopuolisille.

Maksu pankkipainikkeilla

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet, eli voit maksaa Nordean, Osuuspankin, Säästöpankin, POP-pankin, Danske Bankin, Handelsbankenin, S-pankin, Ålandsbankenin ja LähiTapiola-pankin maksupainikkeilla. Maksun saajana tiliotteella näkyy Paytrail Oyj, joka välittää maksusi meille, eli Varimport Oy:lle.

Maksut luottokorteilla

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -korteilla. Varimportin verkkokaupalla ei ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestelmiimme. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa- ja MasterCard SecureCode –todentamispalvelut.

Varimportin verkkokauppa käyttää Paytrail-maksunvälityspalvelua korttimaksuissa. Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Maksukorttimaksuissa kauppa syntyy asiakkaan ja Paytrail Oyj:n välille. Paytrail Oyj vastaa korttimaksuihin liittyvistä velvoitteista ja reklamaatioista. Paytrail näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan Varimportille.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voit maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtä tai korttimaksuna kortilla hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa. Apple Pay on myös käytettävissä verkkokaupassa.

OP Lasku

OP Osta laskulla -rahoitus on hyödykesinonnainen kertaluotto, jolla kuluttaja voi maksaa verkko-ostokset erissä.

Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, joka tarkastaa kuluttajan luottotiedot ennen rahoituksen myöntämistä.

OP Osta laskulla on tarkoitettu:

 • Yli 20-vuotiaille yksityishenkilöille Suomessa
 • OP Lasku tarjoaa 45 päivää korotonta maksuaikaa sekä mahdollisuuden maksaa erissä.
 • Laskuun lisätään tilinhoitomaksu 2,95 €, ja erissä maksaessa vuosikorko on 19,95 %. Jos kuluttaja maksaa laskusta minimierän, se siirtyy automaattisesti erämaksuun.
 • Osta laskulla -rahoituksen voi saada 50-5000 euron ostokselle
 • Kuluttaja voi halutessaan maksaa koko velan kerralla pois

Lisätietoja: www.op.fi

Jousto

Valitse kassalla maksutavaksi Jousto. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90€/kk.

Kun valitset Jouston, tiedät mitä ostoksesi sinulle maksaa. Kaikki kustannukset näet selkeästi merkittynä myös jokaisessa laskussasi. Laskutuspalkkiomme on 2,90 €/lasku. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90€/kk ja 19,90%:n luottokorko.

Lisätietoja: https://www.jousto.com/

Jousto lasku

Jousto lasku tarjoaa helpon ja turvallisen tavan maksaa ostoksesi verkkokaupassa. Kun ostat Joustolla, saat tilaamasi tuotteet aina ennen kuin sinun tarvitsee maksaa ne. Maksuaikaa laskulla on 30 vuorokautta tilauksen käsittelystä. Joustolla voit maksaa ostoksesi 3000 euroon. Jousto laskusta veloitetaan 2,90 euron laskutuslisä. Laskussa ei veloiteta laskutuslisän lisäksi korkoa tai muita kuluja.

Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa.

Perusvaatimukset Joustolla ostettaessa:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Osoite Suomen väestörekisterissä
 • Kotipaikka Suomessa vähintään 2 vuotta
 • Suomalainen henkilötunnus tunnistautumista ja luottopäätöksen tekemistä varten
 • Hyvä maksukyky. Luotonantaja voi tarkistaa luotto- ja väestörekisteritiedot luottopäätöstä varten
 • Vahva tunnistautuminen. Henkilöllisyytesi varmennettaan ensimmäisen ostoksen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Jousto osamaksu

Jousto osamaksu on hyödykesidonnainen kertaluotto millä maksat verkkokaupassa tekemäsi ostokset sinulle sopivissa erissä. Vapaaehtoisen osamaksun voit aktivoida käyttöösi maksamalla sinulle sopivan osan laskutaa. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90€/kk ja 19,90%:n luottokorko. Halutessasi voit aina maksaa koko luoton kerralla pois.

Jousto osamaksussa voit maksaa ostoksen 3 – 36 kuukausierässä, alkaen 9,90€/kk. Vapaaehtoisen osamaksun luottosopimus hyväksytään ostoksen yhteydessä ja lähetämme luottosopimuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Esimerkiksi 1000 euron ostokselle, joka maksetaan 12 samansuuruisessa 92,59 euron kuukausierässä, todellinen vuosikorko on 21,82 %, ja luoton kokonaiskustannus on 1111,04€. Luottokustannuksiin ei lueta luoton hoitamiseen käytettävästä tilistä veloitettavaa 3,90€:n kuukausimaksua.

Perusvaatimukset Joustolla ostettaessa:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Osoite Suomen väestörekisterissä
 • Kotipaikka Suomessa vähintään 2 vuotta
 • Suomalainen henkilötunnus tunnistautumista ja luottopäätöksen tekemistä varten
 • Hyvä maksukyky. Luotonantaja voi tarkistaa luotto- ja väestörekisteritiedot luottopäätöstä varten
 • Vahva tunnistautuminen. Henkilöllisyytesi varmennettaan ensimmäisen ostoksen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Lisämaksutavat yrityksille

Varimportin laskutusasiakkaat

Yrityksille, jotka ovat hyväksyttyjä laskutusasiakkaitamme, toimitamme tavarat ja laskutamme ne normaaliin tapaan 7 päivän maksuehdolla. Jotta laskutusvaihtoehto maksutapana tulee valittavaksi, tulee yrityksen tai sen yhetyshenkilön olla rekisteröitynyt verkkokauppamme käyttäjäksi ja kirjautunut sisään verkkokauppaan. Verkkokaupassa palvelu jatkuu kellon ympäri vuoden kaikkina päivinä. Laskutusasiakkaiksi hyväksymme pääasiassa pitempiaikaisia luottokelpoisia yrityskumppaneita. Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella mikäli yrityksesi haluaa laskutusasiakkaaksi. Uusille yritysasiakkaille voimme  myös lähettää ennakkolaksun, jonka suorituksen saatuamme toimitamme tavarat.

Leasing

Varimport tarjoaa leasing-sopimuksen Tukirahoituksen kautta. Leasing soveltuu erityisen hyvin yrityksille, jotka eivät halua sitoa varoja omistamiseen tai kun hankittavat laitteet ovat nopeasti arvonsa menettäviä ja taloudellinen käyttöikä on lyhyt. Leasing mahdollistaa yrityksen laitekannan pysyvän teknisesti aina ajan tasalla. Varimport tarjoaa mahdollisuuden tehdä hankintoja leasingilla vakavaraisille yrityksille, yhteisöille, kunnille ja valtiolle sekä myös aloittaville yrityksille ja toiminimille.

Lisätietoa leasingistä löytyy täältä.

Apple Financial Services

Nyt uusien ja tehokkaiden laitteiden hankkiminen yritykselle on sekä helppoa että halpaa Apple Financial Services -rahoituspalvelun avulla (AFC). Kyseessä ei ole leasing eikä osamaksu, vaan laitteiden vuokraaminen 12 - 48 kuukaudeksi. Vuokran kohteeksi käyvät koneet, oheislaitteet, ohjelmistolisenssit, asennuspalvelut, koulutuspalvelut, huolto- ja tukisopimus AppleCare, eli lähes kaikki kuviteltavissa oleva. Vuokratut Applen laitteet palautetaan vuokrakauden jälkeen, joten laitteiden jäännösarvo ei rasita vuokran määrää. Apple Financial Services -rahoituspalvelu on saatavilla yrityksille, yhteisöille, kunnille ja valtiolle sekä myös aloittaville yrityksille ja toiminimille, kunhan taustalla oleva luottoyhtiö De Lage Landen hyväksyy luottokelpoisuuden.

Lisätietoa AFS:stä löytyy täältä.

Arvonlisäveroton matkailijamyynti EU:n ulkopuolella asuville

Suomessa vierailevat matkailijat ja pääsääntöisesti ulkomailla asuvat suomalaiset voivat ostaa Varimportin myymälöistä arvonlisäverottomia tuotteita. Verkkokaupassa ei voi tehdä arvonlisäverottomia hankintoja.

Veroton matkailijamyynti edellyttää, että tavara myydään matkailijalle, jonka kotipaikka on EU:n tai Norjan ulkopuolella. Henkilön kotipaikan katsotaan olevan EU:n tai Norjan ulkopuolella, jos hän ei asu EU-maassa tai Norjassa eikä oleskele EU:n alueella tai Norjassa jatkuvasti. Oleskelu katsotaan yleensä jatkuvaksi, jos se kestää vähintään kuusi kuukautta. Jos henkilöllä on oleskelulupa Suomessa, hänet rinnastetaan Suomessa asuvaksi vaikka hänen kotipaikkansa olisi EU:n ulkopuolella.

Suomen kansalainen, joka asuu pysyvästi EU:n tai Norjan ulkopuolella, voi Suomessa käydessään tehdä ostoksia, joihin voidaan soveltaa matkailijamyyntisäännöstä. Matkailijamyyntisäännöstä voidaan soveltaa myös ostoihin, jotka Suomen kansalainen tekee kahden viimeisen viikon aikana ennen muuttoaan vähintään kuudeksi kuukaudeksi muualle kuin EU:n alueelle tai Norjaan. Suomalaisen on esitettävä työ- tai oleskelulupa myyjälle näyttönä myyjälle siitä että hän asuu tai on muuttamassa EU:n ulkopuolelle. Verottomana matkailijamyyntinä pidetään myyntiä vain sellaiselle ostajalle, joka itse vie ostamansa tavarat EU:n ulkopuolelle.

Myyjän on varmistettava ostajan kotipaikka passista tai siihen merkitystä oleskelu- tai työluvasta. Jos henkilöllä on oleskelulupa Suomessa, hänet rinnastetaan Suomessa asuvaksi, vaikka hänen kotipaikkansa olisi EU:n ulkopuolella. Yli kuusi kuukautta ulkomailla asuvan suomalaisen on esitettävä myyjälle uudessa asuinmaassa myönnetty työ- tai oleskelulupa. Usein lupa on leimattu passiin.

Verottajan ohje löytyy täältä.

 Veroton matkailijamyynti edellyttää:

 • Veroton matkailijamyynti edellyttää, että ostoksen on oltava vähintään 40 euron arvoinen.
 • Tavarat on vietävä ostajan henkilökohtaisissa matkatavaroissa käyttämättöminä EU:n alueelta myyntikuukautta seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Menettely kun Varimport Oy suorittaa alv-palautuksen

 • Laskuun merkitään: Ostajan nimi, kotipaikka, passin numero, vakinainen osoite ja allekirjoitus.
 • Tavarat on vietävä EU:sta käyttämättöminä. Tämän vuoksi myyjä sinetöi tavarat ennen kuin hän luovuttaa ne ostajalle.
 • Kun matkailija poistuu EU:n alueelta, hän leimauttaa tavaroista saamansa myyntitositteen tullitoimipaikassa. Hän esittää passinsa, tavaran ja tositteen tulliviranomaisen tarkastettavaksi.
 • Matkailija palauttaa tulliviranomaisen leimaaman myyntitositteen esimerkiksi postitse osoitteeseen: Varimport Oy, Parivaljakontie 12, 00410 Helsinki.
 • Saatuaan tullin leimaaman kauppalaskun Varimport palauttaa veron ostajan ilmoittamalle pankkitilille 5 euron käsittelypalkkiolla vähennettynä.