Maksutavat

Checkout maksunvälityspalvelu välittää kortti- sekä verkkopankkimaksut Varimport Oy:lle. Myös Collector välittyy Checkoutin kautta Varimportille. Checkout on turvallinen maksutapa. Palvelu on maksulaitoslain siirtymäsäännöksen nojalla merkitty Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Palvelu on Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä palvelu ja Checkout Finland Oy on OP:n omistuksessa.

Jos et syystä tai toisesta halua maksaa verkossa korteilla tai verkkopankilla, etkä ole laskutusasiakkaamme, voimme lähettää sinulle sähköpostilla ennakkolaskun. Maksun saatuamme toimitamme tuotteet postitse. Tuotteen voi myös ostaa noudettavaksi toimipisteistämme Turussa, Tampereella tai Helsingissä.

Yrityksille, jotka ovat laskutusasiakkaitamme, toimitamme tavarat ja laskutamme ne normaaliin tapaan. Verkkokaupassa palvelu jatkuu kellon ympäri vuoden kaikkina päivinä. Laskutusasiakkaiksi hyväksymme pääasiassa pitempiaikaisia luottokelpoisia yrityskumppaneita. Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella mikäli yrityksesi haluaa laskutusasiakkaaksi.

Varmistamme verkkokaupassa tehdyn tilauksen aitouden ja oikeellisuuden sähköpostitse tai puhelimitse, mikäli katsomme sen tarpeelliseksi.  Verkkopankkien kautta varmennetuissa tilauksissa tarkistuksen suorittaa pankkien oma järjestelmä. Verkkopalvelustamme on siis turvallista ostaa eikä vierailusta palvelussamme jää tietoja roikkumaan epämääräisille palvelimille. Emme koskaan luovuta tietojasi ulkopuolisille.

Maksu pankkipainikkeilla

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet, eli voit maksaa Nordean, Osuuspankin, Säästöpankin, POP-pankin, Danske Bankin, Handelsbankenin, S-pankin, Ålandsbankenin ja LähiTapiola-pankin maksupainikkeilla. Maksun saajana tiliotteella näkyy Checkout Finland Oy, joka välittää maksusi meille, eli Varimport Oy:lle.

Maksut luottokorteilla

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -korteilla. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti Netsin SSL-suojatulla maksulomakkeella. Varimportin verkkokaupalla eikä Checkout Finland Oy:llä ole pääsyä korttitietoihin eikä maksukortin tietoja tallenneta järjestelmiimme. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa- ja MasterCard SecureCode –todentamispalvelut..

Varimportin verkkokauppa käyttää Checkout-maksunvälityspalvelua korttimaksuissa. Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Maksukorttimaksuissa kauppa syntyy asiakkaan ja Checkout Finland Oy:n (2196606-6) välille. Checkout Finland Oy vastaa korttimaksuihin liittyvistä velvoitteista ja reklamaatioista. Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan Varimportille.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay, Masterpass ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voit maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtä tai korttimaksuna kortilla hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa.

OP Lasku

OP Osta laskulla -rahoitus on hyödykesinonnainen kertaluotto, jolla kuluttaja voi maksaa verkko-ostokset erissä.

Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, joka tarkastaa kuluttajan luottotiedot ennen rahoituksen myöntämistä.

OP Osta laskulla on tarkoitettu:

 • Yli 20-vuotiaille yksityishenkilöille Suomessa
 • Kuluttaja saa ensimmäiselle maksuerälle maksuaikaa 30 päivää
 • Osta laskulla -rahoituksen voi saada 50-5000 euron ostokselle
 • Kuluttaja voi halutessaan maksaa koko velan kerralla pois
 • Osta laskulla -rahoituksen korko on kiinteä 14,95 % ja maksutavasta peritään kuluttajalta 2 euron laskutuspalkkio per lasku.

OPn lasku- ja osamaksutavan kuluttajaehdot näet tästä.

Lisätietoja: www.op.fi

Collector Lasku ja Osamaksu

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collector Credit AB:n kanssa.

Kun valitset maksutavaksi lasku- ja osamaksuvaihtoehdon, saat automaattisesti korotonta maksuaikaa seuraavan kuukauden viimeiseen päivään asti. Voit maksaa koko summan kerralla tai jakaa maksun pienempiin eriin. Laskut erääntyvät joka kuukauden viimeinen päivä, minkä johdosta saatat saada jopa 60 päivää aikaa laskun maksuun. Laskuun lisätään 2,95 euron laskutusmaksu.

Laskulla tai osamaksulla on mahdollista maksaa tuotteita 2000 eurolla ja takaisinmaksuaika on 36 kk. Nimellinen vuosikorko on 19,2 %.

Laskun saatuasi voit valita osamaksun maksamalla kuukauden vähimmäissumman, joka ilmenee laskusta. Laskulla tai osamaksulla maksavan asiakkaan tulee olla vähintään 20-vuotias ja teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä korkoa 1,60 % kuukaudessa viivästyneeltä ajalta.

Valittuasi maksutavan Varimportin tarjoamista vaihtoehdoista, maksutapahtuma siirtyy maksutavan järjestelmään. Hyväksyttyäsi maksun ja palattuasi Varimportin verkkokauppaan, maksu kirjautuu välittömästi suoritetuksi Varimportille. Maksu suoritetaan Checkout Finland Oy:n hallinnoimalle tilille, josta se siirretään kauppiaalle. Turvallista, helppoa ja nopeaa!

Lue lisää Collectorista osoitteessa https://www.collector.fi/henkiloasiakkaat/ 

Collector Yrityslasku (B2B)

 • Tarkoitettu yrityksille Suomessa
 • Kertaostos maks. 5000 €
 • Laskulla automaattisesti korotonta maksuaikaa 30 päivää
 • Ostaja vastuussa henkilökohtaisesti, mikäli yritys kieltäytyy maksamasta laskua
 • Laskutuslisä ostajalle 4,95 €
 • Yrityslaskua ei voi muuttaa osamaksuksi

Lisätietoja: www.collector.fi

Nordea Nettiluotto

Nettiluotto on Nordea Rahoituksen tarjoama kertaluotto, jolla maksat 24/7 verkkokaupassa turvallisesti, nopeasti ja helposti. Voit maksaa ostoksesi heti Nettiluotolla.

 • Siirrä ostoskoriin haluamasi ostokset ja valitse maksutavaksi Nettiluotto.
 • Nettiluottoa voit hakea 24/7, kunhan olet vähintään 23-vuotias.
 • Nettiluotto-hakemuksen teet turvallisesti netissä oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla (Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Aktia, Tapiola, Ålandsbanken, S-Pankki ja Handelsbanken). Verkkopankkitunnistus vastaa allekirjoitustasi.
 • Saat tiedon luottopäätöksestä heti.
 • Myönteisen luottopäätöksen saatuasi vahvista ostoksesi ja palaa takaisin myyjän verkkokauppaan.
 • Tilaamasi tuotteet toimitetaan ilmoittamaasi osoitteeseen verkkokaupan toimitusehtojen mukaisesti.
 • Ensimmäisen laskun saat noin kuukauden kuluttua siitä, kun toimitus on tapahtunut.

Hakemuksen täytön yhteydessä voit valita kaksi lyhennysvapaata kuukautta, jolloin voit pitää lomaa luoton takaisinmaksusta. Lyhennysvapaita kuukausia voit pitää kaksi kappaletta vuodessa ja ne eivät voi olla peräkkäisiä kuukausia.

Mikäli kuitenkin palautat tuotteet tai osan tuotteista (sopimuksen mukaan), sinua ei laskuteta tai laskusi muutetaan vastaamaan toimitettujen tuotteiden summaa. Mikäli et saisi tilaamiasi tuotteita lainkaan, laskutusta ei luonnollisestikaan tehdä.

Lisätietoja Nordea Nettiluotto

LISÄMAKSUTAVAT YRITYKSILLE

Laskuyritykselle.fi -palvelu 

Lasku yritykselle -maksutavalla voit tehdä ostoksia yrityksesi lukuun ilman ennakkorekisteröitymistä tai kortteja. Riittää että sinulla on käytössäsi matkapuhelin, verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne ja olet oikeutettu ostamaan yrityksen nimiin. Lasku yritykselle -palvelu huolehtii lopusta. Laskuyritykselle.fi -palvelu tekee verkko-ostosten teosta entistä helpompaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa.

 • Yrityksesi saa laskun haluamallasi tavalla e-laskuna tai sähköpostin välityksellä (.pdf lasku)
 • 14 päivää maksuaikaa
 • Yrityksesi voi määritellä ostovaltuuksia haluamilleen työntekijöille ja hallinnoida niitä helposti verkkopalvelun avulla
 • Yrityksesi voi seurata tehtyjä ostoja verkkopalvelun välityksellä
 • Palvelun käyttö ostosten tekoon on ilmaista

Varimportin laskutusasiakkaat

Yrityksille, jotka ovat hyväksyttyjä laskutusasiakkaitamme, toimitamme tavarat ja laskutamme ne normaaliin tapaan 7 päivän maksuehdolla. Jotta laskutusvaihtoehto maksutapana tulee valittavaksi, tulee yrityksen tai sen yhetyshenkilön olla rekisteröitynyt verkkokauppamme käyttäjäksi ja kirjautunut sisään verkkokauppaan. Verkkokaupassa palvelu jatkuu kellon ympäri vuoden kaikkina päivinä. Laskutusasiakkaiksi hyväksymme pääasiassa pitempiaikaisia luottokelpoisia yrityskumppaneita. Ota yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella mikäli yrityksesi haluaa laskutusasiakkaaksi. Uusille yritysasiakkaille voimme  myös lähettää ennakkolaksun, jonka suorituksen saatuamme toimitamme tavarat.

Leasing

Varimport tarjoaa leasing-sopimuksen Tukirahoituksen kautta. Leasing soveltuu erityisen hyvin yrityksille, jotka eivät halua sitoa varoja omistamiseen tai kun hankittavat laitteet ovat nopeasti arvonsa menettäviä ja taloudellinen käyttöikä on lyhyt. Leasing mahdollistaa yrityksen laitekannan pysyvän teknisesti aina ajan tasalla. Varimport tarjoaa mahdollisuuden tehdä hankintoja leasingilla vakavaraisille yrityksille, yhteisöille, kunnille ja valtiolle sekä myös aloittaville yrityksille ja toiminimille.

Lisätietoa leasingistä löytyy täältä.

Apple Financial Services

Nyt uusien ja tehokkaiden laitteiden hankkiminen yritykselle on sekä helppoa että halpaa Apple Financial Services -rahoituspalvelun avulla (AFC). Kyseessä ei ole leasing eikä osamaksu, vaan laitteiden vuokraaminen 12 - 48 kuukaudeksi. Vuokran kohteeksi käyvät koneet, oheislaitteet, ohjelmistolisenssit, asennuspalvelut, koulutuspalvelut, huolto- ja tukisopimus AppleCare, eli lähes kaikki kuviteltavissa oleva. Vuokratut Applen laitteet palautetaan vuokrakauden jälkeen, joten laitteiden jäännösarvo ei rasita vuokran määrää. Apple Financial Services -rahoituspalvelu on saatavilla yrityksille, yhteisöille, kunnille ja valtiolle sekä myös aloittaville yrityksille ja toiminimille, kunhan taustalla oleva luottoyhtiö De Lage Landen hyväksyy luottokelpoisuuden.

Lisätietoa AFS:stä löytyy täältä.

Arvonlisäveroton matkailijamyynti EU:n ulkopuolella asuville

Suomessa vierailevat matkailijat ja pääsääntöisesti ulkomailla asuvat suomalaiset voivat ostaa Varimportin myymälöistä arvonlisäverottomia tuotteita. Verkkokaupassa ei voi tehdä arvonlisäverottomia hankintoja.

Veroton matkailijamyynti edellyttää, että tavara myydään matkailijalle, jonka kotipaikka on EU:n tai Norjan ulkopuolella. Henkilön kotipaikan katsotaan olevan EU:n tai Norjan ulkopuolella, jos hän ei asu EU-maassa tai Norjassa eikä oleskele EU:n alueella tai Norjassa jatkuvasti. Oleskelu katsotaan yleensä jatkuvaksi, jos se kestää vähintään kuusi kuukautta. Jos henkilöllä on oleskelulupa Suomessa, hänet rinnastetaan Suomessa asuvaksi vaikka hänen kotipaikkansa olisi EU:n ulkopuolella.

Suomen kansalainen, joka asuu pysyvästi EU:n tai Norjan ulkopuolella, voi Suomessa käydessään tehdä ostoksia, joihin voidaan soveltaa matkailijamyyntisäännöstä. Matkailijamyyntisäännöstä voidaan soveltaa myös ostoihin, jotka Suomen kansalainen tekee kahden viimeisen viikon aikana ennen muuttoaan vähintään kuudeksi kuukaudeksi muualle kuin EU:n alueelle tai Norjaan. Suomalaisen on esitettävä työ- tai oleskelulupa myyjälle näyttönä myyjälle siitä että hän asuu tai on muuttamassa EU:n ulkopuolelle. Verottomana matkailijamyyntinä pidetään myyntiä vain sellaiselle ostajalle, joka itse vie ostamansa tavarat EU:n ulkopuolelle.

Myyjän on varmistettava ostajan kotipaikka passista tai siihen merkitystä oleskelu- tai työluvasta. Jos henkilöllä on oleskelulupa Suomessa, hänet rinnastetaan Suomessa asuvaksi, vaikka hänen kotipaikkansa olisi EU:n ulkopuolella. Yli kuusi kuukautta ulkomailla asuvan suomalaisen on esitettävä myyjälle uudessa asuinmaassa myönnetty työ- tai oleskelulupa. Usein lupa on leimattu passiin.

Verottajan ohje löytyy täältä.

 Veroton matkailijamyynti edellyttää:

 • Veroton matkailijamyynti edellyttää, että ostoksen on oltava vähintään 40 euron arvoinen.
 • Tavarat on vietävä ostajan henkilökohtaisissa matkatavaroissa käyttämättöminä EU:n alueelta myyntikuukautta seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Menettely kun Varimport Oy suorittaa alv-palautuksen

 • Laskuun merkitään: Ostajan nimi, kotipaikka, passin numero, vakinainen osoite ja allekirjoitus.
 • Tavarat on vietävä EU:sta käyttämättöminä. Tämän vuoksi myyjä sinetöi tavarat ennen kuin hän luovuttaa ne ostajalle.
 • Kun matkailija poistuu EU:n alueelta, hän leimauttaa tavaroista saamansa myyntitositteen tullitoimipaikassa. Hän esittää passinsa, tavaran ja tositteen tulliviranomaisen tarkastettavaksi.
 • Matkailija palauttaa tulliviranomaisen leimaaman myyntitositteen esimerkiksi postitse osoitteeseen: Varimport Oy, Parivaljakontie 12, 00410 Helsinki.
 • Saatuaan tullin leimaaman kauppalaskun Varimport palauttaa veron ostajan ilmoittamalle pankkitilille 5 euron käsittelypalkkiolla vähennettynä.

Global Blue Tax Free-myynti

Varimportin Tampereen myymälässä Tax Free -myynnin yhteistyökumppanina toimii Global Blue. Lisätietoja toiminnasta ja asiointipisteistä eri rajanylityspaikoilla löytyy osoitteesta: www.globalblue.com.

 • Varimportin myyjä täyttää tavaran myydessään tax free -lomakkeen. Matkailija täyttää vain henkilötietonsa lomakkeeseen. Lasku liitetään tax free -lomakkeeseen.
 • Matkailija maksaa myyjälle tavaran verollisen hinnan.
 • Myyjä sinetöi tavaran palautusliikkeen logolla varustetulla teipillä.
 • Matkailija saa myyjältä sinetöidyn tavaran sekä yhden kappaleen tax free -lomakkeesta mukaansa.
 • Poistuessaan Suomesta EU:n ulkopuolelle matkailija esittää palautusliikkeen toimipisteessä passinsa, tavaran ja tax free -lomakkeen.
 • Palautusliike maksaa matkailijalle takaisin tavaran ostohintaan sisältyneen veron osuuden, josta se on vähentänyt perimänsä palkkion.
 • Jos matkailija poistuu EU:n alueelta Suomessa palautusliikkeen toimipisteen ollessa suljettu, matkailija leimauttaa tax free -lomakkeen tullissa.
 • Poistuttuaan EU:n alueelta matkailija lähettää palautusliikkeelle leimatun tax-free-lomakkeen, kopion passistaan ja viisumistaan sekä yhteystietonsa. Palautusliike palauttaa arvonlisäveron ostajan ilmoittamalle tilille.
 • Vaihtoehtoisesti matkailija voi esittää leimatun lomakkeen viiden kuukauden kuluessa ostopäivästä lukien jossakin palautusliikkeen toimipisteessä. Veron palauttaminen edellyttää, että tavarat on viety Suomesta lomakkeen kirjoittamiskuukautta seuraavien kolmen kuukauden aikana.