Mikä ihmeen Perhejako?

Perhejaon avulla kuusi perheenjäsentä voi käyttää samoja Applen palveluita, joihin kuuluvat muun muassa Apple Music, Apple TV+, Apple Fitness+, Apple News+ ja Apple Arcade. Perhe voi jakaa edellisten lisäksi myös iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostoja, iCloud-tallennustilatilauksen ja perheen valokuva-albumin. Perhe voi jopa auttaa toisiaan paikantamaan kadonneet laitteet.

Nuorehkojen lasten vanhemmille ’Missä on…’ -appi on todella kätevä. Puhelin on se laite, joka on aina mukana, ja apillä voi seurata missä puhelin kulkee! Jos lapsi pitää noutaa jostain, minne joku toinen on hänet vienyt, voi apista navigoida lapsen laitteen luokse.

Tässä vielä pieni elävään elämään perustuva kertomus, miten appia voi käyttää hyödyksi. Perheemme isä ja kaksi lasta menivät elokuviin. Pojalle iski pakottava tarve päästä ’hotelli helpotukseen’ ja kun hän yritti palata elokuvasaliin, oli ovi lukossa, eikä henkilökuntaa löytynyt mistään. Poika soitti äidilleen hädissään ja teknisesti kätevä äiti pyysi poikaa odottamaan hetken ja sanoi isän tulevan avamaan oven. Äiti laittoi isälle tekstarin ’Käy avaamassa pojalle ovi!’ Tietäen, että isän puhelin on äänettömällä, äiti avasi ’Missä on…’ -apin ja valitsi sieltä isän puhelimen ja ’Toista ääni’ -toiminnon. Tämä toiminto sai isän puhelimen soimaan kovaäänisesti ja hetken nyreissään ympärilleen katsottuaan isä huomasi, että häirikkö olikin hän itse! Isä otti hieman häpeissään puhelimen taskustaan ja huomasi viestin ja poika pääsi takaisin elokuvan pariin.

Lue täältä lisää jos kiinnostuit Perhejaosta:
https://support.apple.com/fi-fi/HT201060