15 tuuman MacBook Pron akun takaisinkutsuohjelma

LISÄYS AIEMMIN JULKAISTUUN ARTIKKELIIN. VARIMPORT VAIHTAA AKUT OMISSA HUOLLOISSAAN SUOMESSA.

Apple on saanut selville, että joissain vanhemman sukupolven 15-tuumaisissa MacBook Pro -koneissa laitteen akku saattaa ylikuumentua ja aiheuttaa tulipalovaaran. Koneet, joissa tätä ongelmaa esiintyy, myytiin pääasiassa syyskuun 2015 ja helmikuun 2017 välisenä aikana (mid 2015). Tuotteen kelpoisuus ohjelmaan määritetään tuotteen sarjanumeron perusteella. Asiakkaiden turvallisuus on aina Applelle ensiarvoisen tärkeää, ja Apple on vapaaehtoisesti päättänyt korvata vialliset akut maksutta.

Kelpoisuus

Tarkista ensin, millainen 15 tuuman MacBook Pro sinulla on. Valitse näytön vasemmassa yläkulmassa olevasta Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista. Varmista, että laitteesi malli on MacBook Pro (Retina, 15 tuumaa, vuoden 2015 puoliväli). Jos sinulla on tällainen malli, käy tarkistamassa alla olevan linkin avulla onko tietokoneesi oikeutettu osallistumaan tähän ohjelmaan. Tarvitset tähän toimenpiteeseen koneesi sarjanumeron.

Voit tarkistaa onko koneesi oikeutettu osallistumaan tähän ohjelmaan Applen sivuilta:

https://support.apple.com/fi-fi/15-inch-macbook-pro-battery-recall

Jos MacBook Prosi on oikeutettu osallistumaan ohjelmaan, lopeta laitteen käyttö ja noudata alla olevia ohjeita, jotta akku voidaan vaihtaa.

Vaihtoprosessi

Vaihdata akkusi Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä. Varimportilla on valtuutetut huollot Hesingissä, Turussa ja Tampereella. MacBook Prosi tarkistetaan ennen huoltoa, jotta voidaan vahvistaa, että se on oikeutettu osallistumaan ohjelmaan. Huolto voi kestää noin viikon.

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisää apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Ennen huoltoa

Aina on mahdollista, että koneen tallennustila tyhjennetään huollon aikana, joten valmistele MacBook Prosi huoltoa varten varmuuskopioimalla tietosi. Huoltomme voi varmuuskopioida koneesi akunvaihdon ajaksi 70€:lla.

Jos viikko ilman konetta on mahdoton rasti, on meiltä mahdollista vuokrata kone huollon ajaksi. Sovi tällöin asiasta etukäteen huoltomme kanssa.