Suomessa myydyt epäilyttävät "Apple-laturit"

Eri sivustoilla on näkynyt uutisointia Applen laturista, jonka TUKES on testannut.

http://marek.tukes.fi/Tuote.aspx?nettijulkaisuId=9030

Kuten TUKES toteaa testissä, kyse on mitä todennäköisemmin jonkun muun kuin Applen valmistamasta laturista, eli kyseessä on väärennös. Applen valmistamissa latureissa kyseistä ongelmaa ei ole, eikä siis mitään takaisinvetokampanjaakaan ole.

Verkossa olevassa uutisoinnissa (mm. Mikrobitti) on myös todettu, että kyse on väärennetyistä tuotteista:

https://www.mikrobitti.fi/…/dfb218b5-e7a3-40bb-986a-68cd892…

Kyseistä tuotetta on myynyt nTec Finland (digishop.fi). He ovat vetäneet tuotteet pois markkinoilta ja ottaneet yhteyttä ostaneisiin asiakkaisiin ja julkaisseet seuraavan tiedotteen.

nTec Finland on myynyt 4 kpl USB-virtalähdettä (Apple, malli A1401, pakkauksessa tuote MD836ZM/A), joka ei täytä turvallisuusmääräyksiä. Tuotteen myynti on lopetettu ja kaikki 4 virtalähteen ostajaa on kontaktoitu 24.1.2019. Tuote on peräisin EU-alueella toimivalta tukkurilta ja tuote on paljastunut kopiotuotteeksi. Vastaavissa alkuperäisissä virtalähteissä ei ole havaittu ongelmia. nTec Finland on päättänyt ostaa jatkossa myymänsä Apple-tuotteet vain valtuutetulta tukkurilta Suomesta.

TLDR: Kyseessä on siis muutama myyty laturi, joista yhden sattui TUKES ostamaan kuluttajatestiin. Applen valmistamista latureista ei siis ole kyse.

Huom. Varimportista ostetut Applen tuotteet ja lisävarusteet ovat aina alkuperäisiä ja aitoja.