Kadonneiden AirPodien paikantaminen, lyhyt oppimäärä

Jos olet kadottanut AirPodisi, on ne mahdollista löytää käyttämällä Missä on...? -appia iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa, johon olet kirjautunut samalla Apple ID:llä. 

Missä on...? -apin avulla voi paikantaa hukkaan joutuneet AirPodit kartalta ja toistaa niissä äänimerkin, jos ne sattuvat olemaan kuuloetäisyydellä ja yhteydessä Bluetoothiin. Eli jos olet riisunut ne korvistasi 'johonkin', etkä yllättäen muista missä tämä paikka on, voit kätevästi tarkistaa sen Missä on...? -apista.

Jos AirPodit tai AirPods Pro -kuulokkeet ovat erillään toisistaan, näet kerralla vain yhden kuulokkeen sijainnin kartalla. 

Jos sinulla on iPhone 12 tai sitä uudempi, voit ottaa käyttöön unohtumisilmoitukset, jotta AirPods (3. sukupolvi)-, AirPods Pro- tai AirPods Max -kuulokkeesi eivät jää tuntemattomaan paikkaan.

Jos otat Kadonnut-tilan käyttöön AirPods (3. sukupolvi)-, AirPods Pro- tai AirPods Max -kuulokkeissa, voit näyttää kuulokkeiden löytäjälle puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi sisältävän viestin. Jos joku löytää AirPodisi, hän näkee viestin omassa iPhonessaan.

Jos AirPodisi ovat kuuluvuusalueen ulkopuolella tai niitä on ladattava, saatat nähdä niiden viimeisimmän tiedossa olevan sijainnin, Sijaintia ei löytynyt -tekstin tai Offline-tekstin. Tällöin et voi toistaa äänimerkkiä niiden löytämiseksi, mutta saatat nähdä, miten pääset sijaintiin, jossa kuulokkeet viimeksi olivat yhteydessä verkkoon. Jos kuulokkeet palaavat takaisin online-tilaan, saat ilmoituksen iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin tai Maciin, jota olet käyttänyt kuulokkeiden kanssa.

Jos et ole ottanut Missä on...? -toimintoa käyttöön ennen AirPodien katoamista, et voi paikantaa niitä Missä on...? -toiminnolla.

 

Täältä löytyy mainiot Applen tukisivut, jos haluat tutustua asiaan perusteellisemmin:

https://support.apple.com/fi-fi/HT207581