AirTag

Apple AirTag on mainio apuväline usein kadoksissa olevien tavaroiden, kuten avainten, jäljittämiseen. AirTag on ruostumattomasta teräksestä valmistettu pieni, kevyt ja tyylikkäästi muotoiltu suuren napin kokoinen pyöreä paikannin ( halkaisija on 31,9 mm, paksuus 8 mm ja paino 11 grammaa), jonka voi helposti kiinnittää esimerkiksi avaimiin tai sujauttaa laukkuun tai lompakkoon. Ja kun olet vauhdilla lähdössä kotoa, voit stressaavan etsimisen sijaan paikantaa kadoksissa olevien avaimien tai lompakon sijainnin Applen laitteesi Missä on…? -apista....

AirTagin käyttöönotto on todella helppoa. AirTag muodostaa parin esimerkiksi iPhonesi kanssa, kunhan vain tuot sen lähelle puhelinta ja napautat ’Yhdistä’. AirTagin voi nimetä kuvaavasti, avain, auto, lompakko, mopo, jolloin oikean esineen etsiminen on helppoa sitten kun AirTageja alkaa olla jo vähän siellä sun täällä. Ja tietenkin AirTagin lähettämät ilmoitukset on saatavissa myös Apple Watchiin.

Lähellä olevan AirTagin paikantaminen on helppoa. Voit esimerkiksi huutaa Sirin apuun, ’Hei Siri, etsi avaimeni!’, tai soittaa äänimerkkiä AirTagin sisäänrakennetusta kaiuttimesta toisen laitteesi Missä on…? -apin kautta. Jos AirTagisi on lähettyvillä, voi iPhone johdattaa sinut sen luo Tarkalla etsinnällä, joka näyttää suunnan ja etäisyyden kohteeseen hyödyntämällä AirTagiin ja iPhone 11-, iPhone 12-, iPhone 13- ja iPhone 14 ‑malleihin sisäänrakennettua Ultra Wideband ‑teknologiaa.

Jos etsimäsi esine on äänen kantamattomissa tai vielä kauempana, näet sen sijainnin Missä On…? -apista. Jos sijaintia ei ole näkyvissä, olet esimerkiksi liittänyt Apple AirTagin koiraasi, joka karkasi metsästysreissulle, voit laittaa AirTagin kadonnut-tilaan, jolloin saat ilmoituksen iPhoneen tai iPadiin jos/kun Missä On…? -verkon laite havaitsee AirTagisi ja voit tällöin katsoa sen ja koirasi sijainnin. Missä on…? ‑verkko koostuu sadoista miljoonista Applen laitteista, joiden avulla voit löytää AirTagisi ja muut Applen laitteesi jopa silloin, kun ne ovat offline-tilassa. Jos AirTagia ei tunnu löytyvän mistään, voit laittaa sen Kadonnut-tilaan ja lisätä viestin, jonka avulla sen löytäjä voi ottaa sinuun yhteyttä.

Etsintä-prosessi on anonyymi ja kattavasti salattu yksityisyytesi suojaamiseksi. Vain sinä itse voit nähdä, missä AirTagisi on, eikä AirTag ei tallenna sijantitietoja tai historiaa minnekään ja sen tiedot salataan joka vaiheessa. Edes Apple ei tiedä AirTagisi sijaintia tai sitä, minkä Missä on...? ‑verkossa olevan laitteen avulla se etsitään. Lisäksi AirTag on suunniteltu karistamaan ei-toivotut seuraajat, joten jos mukanasi kulkee jonkun muun AirTag, saat siitä ilmoituksen iPhoneesi. Ja jos joku on sujauttanut vihamielisen AirTagin vaikkapa laukkuusi, etkä löydä sitä ilmoituksen perusteella, alkaa AirTag jonkin ajan kuluttua toistamaan ääntä, joten kuulet sen, vaikka sinulla ei olisi Applen laitetta. Et suinkaan saa ilmoituksia kaikista samassa junassa matkustavista AirTageista, vaan ainoastaan omistajastaan erossa oleva AirTag ilmiannetaan sinulle, jos se näyttää seuraavan sinua.

AirTagin kiinnittäminen usein käytettäviin esineisiin onnistuu helposti erilaisilla kiinnitystarvikkeilla, kuten avaimenperällä, matkalaukkulenkillä tai tarralla kiinnitettävällä silikonilätkällä, valmiita ratkaisuja löytyy monia. Joissakin laukuissa, kuten SwitchEasyn Urban suojataskussa MacBook Prolle, on sisään rakennettu piilotasku AirTagille.

AirTag toimii tavallisella helposti vaihdettavalla CR2032-nappiparistolla jopa vuoden ja iPhonesi ystävällisesti ilmoittaa, kun on pariston vaihdon aika.AirTag on vesi- ja pölytiivis vedenpitävyysluokituksella IP67 (enimmäissyvyys 1 metri 30 minuutin ajan), joten AirTag kestää sadetta ja nesteroiskeita, eikä esimerkiksi avainten pudottaminen vesilätäkköön haittaa AirTagia. Yksittäinen AirTag maksaa 39€ ja neljän kappaleen pakkauksen saa 119€:lla, jolloin yhden AirTagin hinnaksi tulee karvan vajaa 30€. Se ei ole kovin paljon suhteutettuna kadonneiden esineiden etsimisessä säästettyyn aikaan ja vaivaan!

AirTag

Rajaa tuotteita