Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra on järein, pystyvin ja katu-uskottavin Apple Watch. Se on suunniteltu äärimmäisiin olosuhteisiin, korkeuksiin ja lämpötiloihin. Kellon 49 mm avaruusteollisuustason titaanista valmistettu kuori on kevyt, lujatekoinen ja korroosionkertävä. Kuoren korkea reunus ympäröi safiirilasista valmistettua suurta ja kirkasta näyttöä suojaten sitä reunaan kohdistuvilta iskuilta. Retinanäytön kirkkaus on enimmillään 2000 nitiä, eli se on kaksinkertainen muihin Apple Watch -malleihin verrattuna. Apple Watch Ultran Digital Crownin, pyöreän toimintopainikkeen, halkaisija on suuri ja pinta karhennettu ja myös sivupainiketta on suurennettu edellisiin Watch-versioihin verrattuna, joten niitä on helpompi käyttää vaikka käsineet kädessä....

Digital Crownin vieressä sijaitsevalla kellon pinnasta hieman kohollaan olevalla sivupainikkeella voi esimerkiksi soittaa hätäpuhelun, hakea SOS-tiedot tai huudattaa sireeniä. Itse Sireeni sijaitsee Toimintopainikkeen vieressä ja huomiota tarvittaessa sillä saa lähetettyä ilmoille 86 desibelin äänimerkin, joka kuuluu jopa 180 metrin päähän. Turvaoranssin värinen muokattavissa oleva Toimintopainike toimii oikotienä erilaisiin toimintoihin, kuten treeniasetuksiin, kompassin reittipisteisiin tai sukelluksen aloittamiseen. Kellon tarkka kaksitaajjuksinen GPS-antenni antaa täsmällisen sijaintitiedon matkan, vauhdin ja reittien määrittämiseen. Varsinkin tiiviisti rakennetussa kaupunkiympäristössä tämä on vallan mainio ominaisuus. On paljon mukavampi tietää onko oikea ovi kohdallasi kuin se, että ovi on samassa korttelissa! Kahden kaiuttimen äänijärjestelmässä toinen kaiutin parantaa Sirin ja puheluiden äänenvoimakkuutta ja Ultran äänenvoimakkuus onkin 40 prosenttia suurempi Apple Watch Series 8:aan verrattuna. Kellon kolme mikrofonia tuottavat selkeän äänen jopa tuulisissa olosuhteissa. Apple Watch Ultrassa on vakiona LTE, eli cellular-ominaisuus, joten pysyt yhteydessä muuhun maailmaan mobiilidatan avulla aina. Toki tämä vaatii vielä liittymän toimiakseen. Suureen kelloon mahtuu suuri akku, mikä tarkoittaa sitä, että saat yhdellä latauksella jopa 36 tuntia käyttöaikaa jonka voi tarvittaessa venyttää alhaisen virran tila -asetuksella jopa 60 tuntiin.

Apple Watch Ultrasta löytyy luonnollisesti kaikki samat edistykselliset terveysominaisuudet jotka löytyvät myös Apple Watch Series 8 kelloista. Kellosi seuraa ja dokumentoi taustalla lukuisia terveyteesi vaikuttavia asioita, kuten arkiaktiivisuutta, unen laatua, ruumiin lämpöä, sykettä ja jopa veren happitasoa. Esimekiksi Veren happitaso -appi tarkkailee taustalla veren happisaturaatiota ja voi olla avuksi vaikkapa piilevän uniapnean paljastumisessa. EKG-appi taasen mittaa sydämensykkeen aiheuttavien sähkösignaalien ajoitusta ja voimakkuutta ja voi olla avuksi epämääräisten sydän- tai sykeoireiden tarkkailussa. HUomaa, että EKG-appi ei havaitse sydänkohtausta, veritulppaa tai aivohalvausta, iekä muita sydämeen liittyviä sairauksia kuten korkea verenpaine, sydämen vajaatoiminta, korkea kolesteroli tai muunlaiset rytmihäiriöt. Käytä siis Apple Watchia apuna terveytesi tarkkailuun, mutat tuntiessasi olosi huonoksi tai muita oireita ota heti yhteyttä lääkäriin.

Apple Watch Ultralle suunniteltu ainutlaatuinen Suunnannäyttäjä-kellotaulu, on mainio apu erityisesti retkeilyyn, juoksuun ja sukellukseen. Kellotaulua napauttamalla ajannäyttönäkymä vaihtuu sisäänrakennettuun kompassiin, ja näytölle saa lisäksi valittua näkymän kahdeksaan erilliseen hyödylliseen appiin, kuten esimerkiksi Aktiivisuus, Puhelin, Syke, Kartat, Ajastin... Voit siis määritellä Suunnannäyttäjä-kellotaulun omien tarppeittesi mukaiseksi. Lisäksi Suunnannäyttäjä-kellotaulu toimii myös yötilassa, jolloinpunaiseksi muuttuva kellotaulun näkymä helpottaa lukemista heikossa valaistuksessa.

Uusin Apple Watch käyttäjörjestelmä, watchOS9, toi mukanaan kaikenlaisia herkkuja aktiiviurheilijalle ja mikä ettei tavalliselle liikkujallekin. Apple Watch kertoo sinulle edistyksellisiä juoksutietoja kuten sykelaueet, juoksusi taloudellisuuden askelen pituuteen, maakosketukseen ja pystyliikeeseen perustuen sekä juoksutehon, joka auttaa sinua juoksemaan tasolla, jota jaksat pitää yllä haluamasi matkan. Uutta ovat myös monilajitreenit, jotka sopivat triathlon- ja duathlon-harjoitteluun kuin nenä päähän. Apple Watch Ultrassa voit muokata Toiminto-painiketta harjoittelurutiiniesi mukaiseksi ja esimerkiksi vaihtaa monilajitreenissä osiosta toiseen hetkessä.

Uudistetussa kompassi-apissa on nyt toimintoja, jotka tekevät suunnistamisesta helpompaa ja hauskempaa. Voit valita kolmesta eri näkymästä; tekninen, hybridi ja sunnistusnäkymä. Toimintipainikkeella voit lisätä reittipisteitä ja nimetä niitä. Voit palata omia jäkliäsi takaisin lähtöpaikkaan tai reitillesi GPS-tietoja käyttämällä, eli vaikka olisit verkon tavoittamattomissa. Ja jos kaikesta huolimatta eksyt, voit huudattaa 86 desibelin sireeniä tullaksesi kuulluksi. Ja vielä yksi mukava ominaisuus, Apple Watch Ultra selviää vuoristosta aavikolle, sillä se on rakennettu toimimaan -20 celsiusasteesta aina +55 celsiusasteeseen asti.

Myös vesiurheilun ystäville on iloisia uutisia. Apple Watch Ultran vesitiiviysluokitus on WR100, eli Ultralla on 100 metrin vedenpitävyys­luokitus (ISO-standardi 22810), mikä tarkoittaa sitä, että kello kestää veden paineen laboratorio-olosuhteissa 100 metriin saakka. Arkielämän todellisuus on kuitenkin toinen, joten voit käyttää Ultra Watchiasi vapaa-ajan laitesukellukseen 40 metriin saakka, sillä se on sukellustieto­koneille ja vastaaville mittareille laaditun EN13319-standardin mukainen. App Storsta löytyy uusi Oceanic+ -appi, josta löytyy kaikki sukellustietokoneelta edellytetyt ominaisuudet ja toiminnot helppolukuisessa ja värikoodatussa muodossa. Voit myös vesiurheilla vauhdikkaasti Ultra Wtachin kanssa, eikä kelloa tietenkään tarvitse riisua suihkun tai uinnin takia. Huomaa kuitenkin, ettei Apple Watch Ultraa pidä käyttää sukellettaessa yli 40 metrin syvyyteen, eikä vedenpitävyys ei ole pysyvä tila, vaan se voi heikentyä ajan kuluessa ja tietenkin iskut, putoamiset, saunominen, voimakkaat kemikaalit yms. voivat heikentää Ultran vedenpitävyyttä.

Ultran rannekeet eivät luonnollisestikaan sovi muihin Apple Watch -malleihin, sillä Ultran kuori on halkaisijaltaan 49 mm ja Apple Watch 8 sekä SE ovat kooltaan joko 41 mm tai 45 mm. Ultralle onkin suunniteltu omat rannekkeensa eri tarkoituksia silmällä pitäen. Trail-ranneke on erityisesti kestävyysurheilijoille suunniteltu pehmeästä tekstiilimateriaalista valmistettu ohut ja joustava ranneke, joka on helposti säädettävissä pull tab -kiinntyksen avulla. Vaelluslajeja silmällä pitäen suunniteltu Alpine-ranneke kiinnittyy tukevasti titaanisella G-koukulla vahvistettuihin lenkkeihin. Ocean-ranneke sopii mainiosti märkäpuvun yllä, sillä se on helposti venyvä ja titaanisoljen ja säädettävän lenkin avulla ranneke pitää myös kovavauhtisissa vesiurheilulajeissa.

Apple Watch Ultra

Rajaa tuotteita