Uusi iPhone 13, iPad 8. generaatio, iPad Mini ja Watch 7

Tiistaina 14.9.2021 kello 20:00 Suomen aikaa Applen ”California Streaming” julkistustilaisuudessa esiteltiin markkinoille uudet iPhone 13 puhelimet sekä uusi iPad ja iPad Mini sekä Apple Watch Series 7 kello.

iPhone tilauksia otetaan vastaan alkaen perjantaina 17.9.2021 ja iPadit ovat ennakkotilattavissa heti. Toimitukset alkavat 24.9.2021, mutta varautukaamme siihen, että alussa saatavuus on totutun niukkaa. Apple Watch tulee saataville myöhemmin syksyllä.

iPhone 13

Nopeampi – tehokkaampi – parempi. Tämän vuotinen iPhone-päivitys ei tuonut suuria muutoksia designin osalta. Fyysisesti uudet iPhonet ovat saman kokoisia kuin edeltäjänsä, mutta pinnan alla häärii uusi A15 Bionic siru ja kameroiden arkkitehtuuria on parannettu.

iPhone 13 ja 13 Minissä kameroiden arkkitehtuuria päivitettiin ja niissä on käännetty linssejä 45 astetta. 

Myös iPhone 13 Pro ja Pro Max malleissa päivitettiin jo ennestään loistavaa ammattitason kamerajärjestelmää. Uutena ominaisuutena kuvaamiseen Apple toi elokuvallisen tilan (Cinematic Mode), jonka ansiosta käyttäjä pystyy kuvaamaan videota ”elokuvamaisemasti” helpommin. Se muuttaa tarkennuspistettä automaattisesti sekä luo kohteen ympärille upean syväterävyys­tehosteen. 

Kaikissa malleissa luvataan akun keston pidentyvän edeltäjiinsä verrattuna.

Pakkauksen mukana tulee mukana tulee edelleen USB C–Lightning-kaapeli puhelimen lisäksi.

iPhone 13 & 13 Mini

iPhone 13 ja iPhone 13 Mini tulevat saataville viidessä eri värissä: keskiyö, tähtivalkea, punainen, pinkki ja sininen, sekä kolmessa eri muistikoossa: 128GB, 256GB ja 512GB.

Puhelimet ovat fyysisesti saman kokoisia kuin edeltäjänsä eli näytön koot ovat 6,1” ja 5,4”, mutta toki näyttö on laadullisesti parantunut entisestään edeltäjäänsä nähden.

iPhone 13 akun kerrotaan antavan virtaa jopa 2,5 tuntia enemmän kuin iPhone 12 akku antaa. iPhone 13 Minin akku taasen jaksaa jopa 1,5 tuntia enemmän kuin edeltäjänsä.

iPhone 13 Pro 6,1” & Pro Max 6,7”

Pro mallit ovat jatkumoa vastaavasti 12 Pro ja 12 Pro Max malleille ja tulevat saataville neljässä värissä: grafiitti, hopea, kulta, poutapäivänsininen, ja neljässä muistikoossa 128GB, 256GB, 512GB ja 1TB. Huomattavaa tässä on se, että Pro versiot tulevat saataville nyt myös 1TB tallennustilalla.

Pro malliston designin erottaa sekä väreistä että erikoisvalmisteisesta mattalasitaustasta ja ruostumattomasta teräsrakenteesta, jotka antavat sille ”Pro” -tunteen.

Merkittävä uutinen oli, että kameraa on jälleen kerran päivitetty Pro malleissa ja uusitun linssin ja tehokkaan automaatti­tarkennus­järjestelmän ansiosta uusi ultralaajakulma­kamera voi tarkentaa jopa kahden senttimetrin etäisyydelle.

Makrotasoa voi kuvata myös videolla. Ultralaajakulmakamera parantaa kuvaa ja videokuvaa tallentamalla 92 % enemmän valoa ja uusitun 77mm telekameran sekä 3x optisen zoomin ansiosta saa lähikuvat tuotua entistä lähemmäksi. Uusittu kamera on siis hieno parannus edeltäjäänsä.

iPhone 13 Pron akun kerrotaan antavan jopa 1,5 tuntia enemmän virtaa kuin mitä edeltäjän iPhone 12 Pron akku antaa. iPhone 13 Pro Max puolestaan pelittää jopa 2,5 tuntia enemmän kuin edeltäjänsä.

iPad (9 Gen.)

Odotettu oli myös iPadin päivitys uudempaan sukupolveen. Uusi iPad on siis suoraa jatkumoa edelliseen iPadiin (8 gen.), eikä se kokenut suuria mullistuksia. Uudessa iPadissa on A13 Bionic sirun, joka on 20% tehokkaampi kuin edeltäjänsä. Siinä on parannettu 12 megapikselin laajakuvakamera ja se tukee Apple Penciliä.

Uusi iPad tulee saataville kahdessa tutussa värissä (tähtiharmaa ja hopea) ja kahdessa muistikoossa (64GB ja 256GB).

iPad Mini

Isomman päivityksen puolestaan sai iPad Mini niin designin kuin ominaisuuksien puolesta. Uudessa iPad Minissa on suurempi näyttö, Touch ID -sensori virtapainikkeessa, USB-C portti sekä 5G nopeus.

iPad Mini sisältää A15 Bionic sirun, joka lisää sen CPU tehokkuutta 40% ja GPU tehokkuutta 80% edelliseen malliin nähden. Minin 8,3” Liquid Retina näyttö, True Tone, laaja P3-väriskaala ja äärimmäisen vähäinen heijastavuus tekevät tekstistä veitsenterävää ja väreistä täyteläisiä kaikissa olosuhteissa. Uusi iPad Mini tukee myös Apple Penciliä (2. sukupolvi) ja sen voi kätevästi kiinnittää iPadin kylkeen. 5G-yhteydet ja WiFi 6 takaavat sen, että uusi iPad Mini on toimiva kokonaisuus, joka on helppo ottaa tien päälle mukaan.

iPad Mini tulee saataville neljässä eri värissä (tähtiharmaa, pinkki, violetti, tähtivalkea) ja kahdessa eri muistikoossa (64GB ja 256GB).

Apple Watch Series 7

Apple julkisti myös uuden Watchin, joka tulee saataville myöhemmin tänä syksynä.

Uudessa Watchissa on uusi retina näyttö ja ohuemmat reunat, jonka ansiosta näytön koko on hieman kasvanut vaikka itse kellokotelo on käytännössä samankokoinen kuin edellisessä Watch 6:ssa. Painikkeet on uudistettu koko järjestelmän laajuudelta hyödyntämään suurempaa näyttöä. Watch 7 on lisäksi edeltäjäänsä kestävämpi, pölytiivis (IP6X sertifiointi) ja se on uinninkestävä WR50-veden­pitävyys­luokituksella.

Uusi Watch latautuu jopa 33% nopeammin kuin Series 6 ja USB‑C -pikalatauskaapelin ansiosta lataaminen nollasta 80 prosenttiin kestää noin 45 minuuttia.

Watch 7 tulee saataville viidessä alumiininhohtoisessa värissä: vihreä, sininen, punainen, tähtivalkea ja keskiyönsininen. Kokoja löytyy kaksi, 41mm ja 45mm, ja valmistusmateriaaliksi voi valita joko ruostumattoman teräksen tai titaniumin.

Lue lisää julkistuksista alla olevasta linkistä:

https://www.apple.com/fi

Video julkistustilaisuudesta löytyy täältä:

https://www.apple.com/apple-events/september-2021/

< Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli >