Applen uudet tuotteet 10/2022

Apple julkaisi pressitiedotteessa tiistaina 18.10.2022 illalla uusia iPadeja sekä uuden Apple TV:n.  Tällä kertaa ei siis pidetty suurta ja mahtavaa Apple Eventia, vaan uudet tuotteet julkaistiin ilman suurempia juhlallisuuksia.


Tässä pieni yhteenveto uusista tuotteista.


iPad (10 Gen.) 

Jokavuotinen ”perus” iPadin päivitys uuteen sukupolveen toi tällä kertaa isoimmat muutokset moneen vuoteen.10. sukupolven iPad on designiltaan täysin uusittu: Se on nyt 10.9” kokoisella Liquid Retina näytöllä varustettu ja se muistuttaa muutenkin suunnittelultaan paljon nykyistä iPad Air mallia.


iPadin uusin perusmalli pitää sisällään A14 Bionic -sirun ja sivupainikkeesta löytyy Touch ID -ominaisuus.iPadissa on edellistä paremmat kamerat niin etu- kuin takapuolella, usb-c -portti ja se tukee nyt Wifi6 ja 5G -yhteyksiä.iPad (10 gen.) on yhteensopiva vain Apple Pencil (1st gen.) kanssa.

Uusi alkaen malli tuli saataville 26.10. neljässä eri värissä (sininen, pinkki, hopea, keltainen) ja kahdessa muistikoossa (64 Gt ja 256Gt).


iPad Pro 11” (4th Gen.) & iPad Pro 12.9” (6th Gen) 

Toinen odotettu uutuus oli iPad Pro. 
Sekä 11” että 12,9” iPad Prot siirtyvät odotetusti käyttämään Applen M2 sirua. M2 -sirun avulla iPad Prosta tuli entistä tehokkaampi laite. Apple lupaa 15% tehokkaamman CPU -tehon sekä 35% tehokkaamman GPU -tehon edelliseen malliin verrattuna. 


Designiltaa uusi iPad Pro on identtinen edellisen sukupolven kanssa, eikä se tuonut mukanaan sen suurempia päivityksiä. 

Merkittävin uusi asia on Apple Pencil lähikäyttö -ominaisuus. Tämä ominaisuus näyttää tarkasti mihin kohtaan kynä osuu näytöllä kun se on 12mm päässä siitä. Kynällä voi siis kirjoittaa, luonnostella ja piirtää entistä tarkemmin, sillä ”esikatselu” on nähtävillä ennen kuin kynä edes koskee näyttöä. Toinen kätevä uutuus ovat laajenevat apit ja widgetit; ne siis laajenevat Koti-valikossa vietäessä kynä niitten päälle. 

Uudet iPad Prot tulivat saataville 26.10. seuraavanlaisilla vaihtoehdoilla:

  • - Värit: Hopea ja tähtiharmaa
  • - Tallennustila: 128 Gt, 256 Gt, 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt
  • - 8 Gt RAM-muisti malleissa, joissa on 128Gt, 256Gt tai 512Gt tallennustila
  • - 16 Gt RAM-muisti malleissa, joissa on 1 Tt tai 2 Tt tallennustila


Apple TV 4K 

Apple esitteli myös uuden Apple TV:n. Uusi Apple TV 4K on varustettu A15 Bionic -sirulla ja se tukee HDR10+:aa ja sen mukana tulee uusi Siri -kaukosäädin. 

Uuden A15 Bionic -sirun ansiosta uusi Apple TV on ohuempi sekä kevyempi ja se on ensimmäistä kertaa toteutettu ilman tuuletinta. 

Uusi Apple Tv saatavilla 4.11. 64 Gt (Wifi) ja 128 Gt (Wifi ja Ethernet) versioina.

< Edellinen artikkeli Seuraava artikkeli >