iPhone 14 Pro

Apple iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max älypuhelimet tuovat mukanaan uusia tapoja käyttää iPhonea sekä uuden luokan Pro-kameran ja ammattitason muotoilun. Vanhaa ja joilekin jo normaalia herkkua on 5G-yhteysteknologia, joka tarjoaa entistä useammissa paikoissa supernopeat lataukset, paremman striimauksen ja reaaliaikaiset yhteydet sekä eSIM, jonka ansiosta voit käyttää samassa puhelimessa montaa eri puhelinnumeroa. Mutta mennäänpä niihin uutuuksiin...! iPhone 14 Pron etupuoli on suunniteltu uudelleen ja näytön yläreunan lovi on korvattu Applen Dynamic Islandiksi ristimällä alueella, eli 'reiällä', joka mahdollistaa paremman moniajon sekä helpottaa säätimien ja informaation käyttöä ilman käytettävästä apista poistumista. Dynamic Islandiin pulpahtaa tietoa esimerkiksi tulevista puheluista ja Kartat-apin seuraavasta käännöksestä, ilman että joudut keskeyttämään sitä mitä olit parhaillaan tekemässä. Saat siis hälytykset ja järjestelmäilmoitukset yhteen paikkaan, josta voit myös helposti tarkastaa AirPods-yhteyden, latauksen ja mykistämisen tilat, Keskity-tilan muutokset, saapuvat puhelut ja paljon muuta. Dynamic Island tuo Liveseurannan kaikkialle iPhoneen, joten pääset nopeasti musiikkisäätimiin, ajastimen jäljellä oleviin minuutteihin tai seuraavaan Kartat-apin reittiohjeeseen.

iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max ovat valmistettu kauniista, vahvasta ja huippulaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. 14 Pro -puhelimien näytön reunukset ovat entistäkin ohuemmat ja ne ovat saatavilla neljänä upeana värivaihtoehtona: tähtimusta, hopea, kulta ja tummanvioletti. iPhone 14 -mallien Ceramic Shield -lasi on on kestävämpi kuin mikään muu älypuhelimen lasi. Puhelimien vedenkestävyysluokitus on IP68, eli ne ovat vesi- ja pölytiiviitä ja kestävät tavallisten nesteiden (kahvi, tee, virvoitusjuoma) roiskeita. Ympäristöhaittojen pienentämiseksi iPhone 14 ‑mallien kameroiden johdoissa on 100-prosenttisesti kierrätettyä kultaa ja magneettien harvinaiset maametallit ovat 100-prosenttisesti kierrätettyjä.

iPhone 14 Pron 6,1 tuuman ja 14 Pro Maxin 6,7 tuuman aina päällä olevan Super Retina XDR -näytön ansiosta näet tärkeimmät asiat yhdellä vilkaisulla milloin vain. Jos laitat iPhonen alaassuin tai taskuusi, näyttö sammuu akun säästämiseksi. 6,1 ja 6,7 tuuman OLED-näytöissä on laajempi aktiivinen alue ja ProMotion-teknologia, joka nostaa älykkäästi virkistys­taajuutta, kun tarvitset poikkeuksellisen tehokasta graafista suoritus­kykyä, ja tietenkin laskee sitä, kun et tarvitse. HDR videosignaalin kirkkaus tehohuipuissa on 33 prosenttia suurempi (jopa 1 600 nitiä), jolloin katselukokemus on entistä lähempänä todellisuutta. Ulkona näytön huippukirkkaus on jo kaksi kertaa aiempaa suurempi, jopa 2 000 nitiä. Kyseessä on kovin älypuhelinten kirkkaus, joka tuo erityisesti katselun iloa ja helppoutta kirkkaisiin ja aurinkoisiin päiviin.

A16 Bionic -siru, Applen ensimmäinen 4 nanometrin prosessiteknologialla rakennettu siru, mahdollistaa korkeamman tehokkuuden ja entistä paremman suorituskyvyn. iPhone 14 Prossa riittää tehoa muun muassa Dynamic Islandia, suurempaa kirkkautta, aina päällä olevaa näyttöä ja uutta 48 megapikselin kameraa varten. Nopeammassa 6-ytimisessä prosessorissa on kaksi suorituskyky-ydintä ja neljä tehokkuusydintä, ja se kuluttaa 20 prosenttia vähemmän virtaa kuin A15 Bionic -suoritin. 5-ytiminen näytönohjain, jossa on 50 prosenttia suurempi muistiväylän nopeus, sopii erinomaisesti paljon grafiikkatehoa vaativille peleille. Lisäksi Applen luokkansa paras fuusioarkkitehtuuri ja alan johtava tehokkuus takaavat koko päivän kestävän akun molemmissa iPhone 14 Pro -malleissa.

Ammattitason kmaerajärjestelmässä on uusi 48 megapikselin pääkamera nelipikselikennolla, joka muunmuassa tuottaa parempia valokuvia hämärässä. Nelipikselikenno mahdollistaa 2x telekameraominaisuuden, jolla saat 12 megapikselin kuvia ja optisen laadun 4K-videoita. Käytettävissä on nyt siis neljä zoomausvaihtoehtoa: 0,5x, 1x, 2x ja 3x. Iphone 13 Prolla voit kuvata 48 megapikselin kuvia ProRAW-muodossa ja nauttia uskomattomista yksityiskohdista ja joustavista kuvan rajauksen muokkausmahdollisuuksista ammattilaisten tapaan. Photonic Enginen ansiosta iPhone 14 Pron pää-, etu- ja telekamera tuottavat kaksi kertaa parempia valokuvia heikossa valaistuksessa – ja ultralaajakulmakamera jopa kolme kertaa parempia. Lisäksi Ultralaajakulmakamerassa on terävämpi linssi, mikä mahdollistaa entistäkin paremmat makrokuvat. Toiminta-tilan avulla saat kuvattua entistä vakaampaa videokuvaa paljon liikettä sisältäviin otoksiin ja tietenkin Dolby Vision HDR ‑muodossa. Elokuvallinen-tila tukee 4K-kuvaa 30 fps:n nopeudella, joten saat videoihin entistä enemmän yksityiskohtia ja voit kuvata 4K-tarkkuudella 24 fps:n elokuvanopeudella. Ja kaiken kukkuraksi mukautuva True Tone ‑salama muuttuu käyttämäsi kameran mukaan, joten kirkkaus ja valaistus pysyvät tasaisina. Ja jos et ymmärtänyt edellä mainituista juuri mitään, niin arkikielelle käännettynä, et tarvitse muuta kameraa. J ajos ymmärsit kaiken, niin tässä saat puhelimen lisäksi hyvän varakameran.

Myös TrueDepth -etukamera on uudistunut iPhone 14 Pron myötä. Uudessa etukamerassa on suurempi ƒ/1.9:n aukko, jonka ansiosta valokuvia ja videoita varten tallennetaan 38 % enemmän valoa. Lisäksi etukamerassa on ensimmäistä kertaa automaattitarkennus, joten etukamera voi tarkentaa selvästi eri etäisyyksille, mikä tuottaa entistä parempia selfieitä ja ryhmäkuvia.

iPhoneista löytyy iOS16 -käyttöjärjestemän myötä myös mukavia uusia turvallisuuominaisuuksia. iPhone 14, iPhone 14 Pro ja Pro Maxin anturilaitteisto ja edistykselliset liikealgoritmit osaavat tunnistaa vakavaan kolariin viittaavat merkit, kuten äkilliset muutokset nopeudessa, suunnassa ja ohjaamon ilmanpaineessa. Tällöin puhelin osaa soittaa hätänumeroon ja ilmoittaa ICE-yhteyshenkilöllesi mahdollisesta onnettomuudesta.

iPhone 14 Pro

Rajaa tuotteita